Nord-Norge står sammen

Runar Sjåstad, Finnmark, Line Fusdahl, Troms og Tomas Norvoll, Nordland - Klikk for stort bildeRunar Sjåstad, Finnmark, Line Fusdahl, Troms og Tomas Norvoll, Nordland Geir Johnsen


Nordland, Troms og Finnmark systematiserer samarbeidet. 

Den politiske toppledelsen i Nordland, Troms og Finnmark har etablert samarbeidsorganet Nordnorsk råd. Det skjedde i et møte i Narvik. Hensikten er å samordne, styrke og fremme saker av felles betydning for landsdelen.

– Dette er et forpliktende politisk samarbeidsorgan. Fra dette organet skal felles interesser samordnes og fremmes, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll, som skal lede arbeidet i den første fasen.

-Nordnorsk råd representerer tre viktige politiske aktører og skal være med å prege nasjonal politikk. Det er enighet om viktigheten av at Nord-Norge løfter tunge felles saker nasjonalt, sier fylkesrådsleder Line Fusdahl, Troms.

-De tre fylkene har allerede et omfattende samarbeid. Blant annet internasjonalt med felles kontor i Brüssel, et langt samarbeid i Barentsregionen, sier fylkesordfører Runar Sjåstad fra Finnmark.              

Fant du det du lette etter?