Bokas år

Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes (SV) - Klikk for stort bildeFylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes (SV) Susanne Forsland Bibliotekene i Nordland skal markere at det er 500 år siden den første boka ble trykt i Norge. 

Bibliotekene i Nordland skal i 2019 markere at det er 500 år siden den første boka ble trykt i Norge. Nasjonalbiblioteket har fordelt prosjektmidler i forbindelse med Bokåret 2019, og Nordland fylkesbiblioteks søknad på vegne av 33 bibliotek i Nordland har blitt tildelt 800 000.

-I løpet av høsten vil det være utendørs høytlesningsarrangement i 33 kommuner i Nordland, og i tillegg vil det skje mange aktiviteter i bibliotekene hele året, forteller fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes.

Kultur og folkehelse

I samarbeid med lokale folkehelsekoordinatorer vil et populært turmål velges som utendørsarena for litteraturopplevelser.

- Det er særlig spennende å kombinere litteratur og kulturopplevelser med friluftsliv, sier fylkesråd Refsnes.

Utfordrer bibliotekets rolle

Bibliotekene vil gjennom 2019 utfordre hva et bibliotek skal være, og hvor litteraturformidling skjer.

-Bibliotekene ønsker å være en utvidet møteplass. Utadrettede virksomheter og kulturelle opplevelser som er planlagt, er med å forankre bibliotekenes sentrale rolle i samfunnet, utdyper Refsnes.

- Oppdag biblioteket på nytt

Innbyggerne i Nordland vil i løpet av vårhalvåret være med på å bestemme hvilke bøker som skal leses, gjennom avstemming.  

-Det skal ikke være noe tvil at hele 2019 er bokas år, og innbyggerne i Nordland vil få mulighet til å oppdage biblioteket på nytt, avslutter fylkesråd Refsnes.

 

Prosjektleder og kontaktperson er Sissel Holtet (sishol@nfk.no / mobil 971 91 833)

Fant du det du lette etter?