En av vinnerne i frisør, Bodø 2018

Da er det endelig klart hvilke konkurranser Nordland skal delta i under skole-NM 2019. Det konkurreres i mange fag og aktiviteten er økende. Spesielt for året som kommer er at Nordland skal avvikle en Skole-NM runde i Akvakulturfaget ved Meløy videregående skole avdeling Inndyr. Samt at Fauske videregående skole deltar i det nyopprettede faget Arbeidsmaskiner.


20171122_135141

For første gang skal Nordland være vertskap for en skole NM-runde. Det er innen akvakulturfaget, og konkurransen skal ivaretas som et samarbeid mellom  opplæringskontoret Kigok, Meløy videregående skole og Nordland fylkeskommune.

Lette kjøretøy 1

Da er bilfag ved Bodø videregående skole inne i siste økt med skolekonkurranse. I neste uke braker det løs med fylkeskonkurranse og flere skoler kommer på besøk til Bodø for å delta. Konkurransene er et ledd i veien til Skole- NM hvor vinneren vil representere Nordland.

Skjermbilde I

Fredag var det duket for skolekonkurranse i frisørfaget ved Bodø videregående skole. Salongen var rigget og klargjort for konkurranse, det var tildelte posisjoner hvor kandidatens navn var sirlig skrevet på speilet.

Skjermbilde

Det er stor oppslutning rundt skolekonkurranser i Yrkesfagenes år 2018. Mange skoler deltar og det er stor spredning nasjonalt. I Nordland vil det konkurreres ved følgende skoler innen disse utdanningsprogrammene. Vinnerne vil representere Nordland i de nasjonale konkurransene som finner sted i uke 15 Hedmark og på Dovre, i uke 16 i Telemark og i uke 17 i Trøndelag (http://worldskills.no/getfile.php/Bilder/2017%20BILDER/Fagoversikt2018%281%29.pdf)

Nordland fylkeskommune vil delta i skolekonkurranser i Yrkesfagenes år 2018. Det er meldt inn til Worldskills aktivitet i mange programområder.

 

Fant du det du lette etter?