Tips for leie av bolig.

"" - Klikk for stort bilde Det finnes mye rart på leiemarkedet. Her har vi prøvd å lage en noen ting du må passe på når du skal leie bolig.

Leieavtale er veldig viktig. Du som leietaker har krav på en leiekontrakt.

Du har enerett på hybelen eller leiligheten når du har leid denne. Dette betyr at huseier ikke kan låse seg inn i din hybel, uten først å avtale dette med deg.

Ofte kreves det depositum, når du skal leie bolig. Depositum er penger som du setter inn på en depositumskonto, og fungerer som en sikkerhet for utleier. Det er utleier som skal betale kostnadene for depositumskontoen.

Leien skal fastsettes til ett bestemt beløp. I tillegg kan det komme strøm og brensel, noe som avtales med utleier. Du kan avtale at leien trekkes forskuddsvis hver måned, men det kan ikke gjøres avtale om mer enn 1 måneds forskudd.
Leien kan ikke reguleres før om tidligst ett år etter kontraktsinngåelse. Ved husleieøkning, skal det være 1 måneds varsel.

Hvis det inngåes en tidsbestemt leieavtale, skal det stå i kontrakten at denne ikke kan sies opp før tidsperiodens utløp. Hvis dette ikke står, kan leietaker si opp kontrakten når som helst. (men med oppsigelsestid) Leieboerforeningen har mer om saken

Du finner hele lovteksten på Lovdata

 

Fant du det du lette etter?

Redaktør: Thor-Wiggo Skille | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS